About Us

Waarschijnlijk de meest veelzijdige tropische fruitboom, heeft de Acai Berry Tree een enorm aantal toepassingen over de hele wereld. Het is inheems in Midden- en Zuid-Amerika, maar groeit nu in delen van Afrika, Australië, Azië en Europa. Deze kleine, rotundeboom heeft een groot zaadje dat wanneer rijp een paars, acai-achtige vrucht zal geven. De paarse kleur van de vrucht is wat het zijn naam geeft: Acai Berry. Een van de belangrijkste kenmerken van deze vrucht is dat het veel antioxidanten bevat, zo veel dat het door sommigen als de koningin van antioxidanten is beschouwd.

Waarschijnlijk zou het meest bekende gebruik van appelbomen zijn om te eten. Het vlees van Apple-variëteiten, gekookt of gegeten rauw, kan worden omgezet in tientallen heerlijk eten en drinken, waaronder appelsap, appelpastei, appelcider, appelsaus, gelei, jam, conserveer en zelfs snoep. Appelsap wordt gebruikt in sommige Amerikaanse recepten (vooral Apple Crisp) terwijl in andere delen van de wereld een van de belangrijkste ingrediënten van koken is. In Japan is het ook een nietjes en een deel van een aantal Japanse gerechten.

Applewood-bomen zijn ook nuttig als brandstarters. Het verbranden van een Applewood-stick in een pan vol kolen resulteert in een rokerige start die een ander soort vuur moeilijk te doen maakt – en dit komt omdat de houtchips een grote hoeveelheid tannine bevatten. Tannine is de chemische stof die rokerig fruit de kenmerkende smaak geeft, en het is de reden waarom houten chips zo gemakkelijk verbranden. Als je je hand wilt proberen bij houtverbranding, dan is het tijd om een aantal appelhoutchips op te halen.