Tips voor het planten van een appelboom

Waarschijnlijk is het populairste gebruik van Apple-bomen Foerageren voor appels om te eten. De heerlijke vrucht van een appelboom kan worden gebruikt om tientallen verschillend voedsel en drankjes te maken, waaronder appelsap, appelpastei, appelcider, appelsap, cake, jam, koekjes, muffins, ijs, vla en gekonfijt fruit. Deze heerlijke traktaties zijn vooral populair in Christmastime, Pasen, Independence Day, Halloween, Thanksgiving en Kerstmis. Appels zijn ook een stapel van zomer-snacks.

Als je een appelboom in je tuin hebt, is er geen reden waarom je het hele jaar door mag genieten van de vruchten van deze overvloedige boom. Maar het is belangrijk om te onthouden dat appels niet altijd groeien op het juiste moment van het jaar. Hier zijn enkele praktische tips voor het gebruik van uw appelboom gedurende elk van die koude en winterse maanden:

Apple-bomen gedijen het beste wanneer geplant in gedeeltelijke schaduw, die meestal in de vroege herfst wordt aangetroffen. Volledige zon zal meestal resulteren in schroeftemperaturen. Als u uw boom op een plek plant waar de gemiddelde wintertemperaturen ongeveer 7 graden lager zijn dan het lokale gemiddelde, het beste om uw boom in de late lente te planten. Dit zal de hoeveelheid luchtcirculatie rond uw boom maximaliseren. Het is een goed idee om je boom te produceren om het meer ondersteuning te geven tijdens het planten en alle andere Tree Care-tips te volgen voor het correct planten van dwergbomen.

Apple Tree-wortels zijn erg oppervlakkig, dus de ondiepe aard van hun wortels geeft niet voor het planten van ze in diepe bodems, zoals vaak wordt geadviseerd. Probeer in plaats daarvan je boom te planten op middellange diepteopeningen twee tot drie voet uit elkaar met het grondmengsel dat vergelijkbaar is met de bodem van een pot. Meststof is het laatste dat u in uw gat wilt plaatsen, omdat het de neiging heeft om het gat een goed huis te maken voor een schimmel die gedijen in natte bodems. Voeg na je kunstmest een lichte laag van de bovengrond naast je boom op dezelfde manier toe aangezien je grond aan een nieuwe plant voegt. Water is vereist omdat je wortels water nodig hebben om sterk te blijven.

Snoei uw boom niet tijdens het groeiseizoen. Het snoeien van je bomen zorgt ervoor dat ze hun belangrijkste wortels verliezen en de meeste secundaire wortels ook. Dit resulteert in uw boom die niet in staat is om zoveel vocht aan te nemen, omdat het van de grond nodig heeft om te groeien. In plaats van snoeien, wacht op de eerste vorst om de grond te raken voordat je je boom terugkeert. Zorg er bovendien voor dat er dode bladeren of takken worden verwijderd voordat u ze weggeeft van uw boom.

Je zult weten of je appelboom meststof nodig heeft door naar de bladeren te kijken en naar de knoppen te kijken. Als ze worden verkleurd en vergeld, heeft uw boom meststof nodig. Wanneer de bladeren naar een donkere schaduw draaien, betekent dit dat de boom niet genoeg van de voedingsstoffen ontvangt die het nodig heeft om een goed fruit te produceren. Wanneer de vruchten beginnen te verschijnen en het bruin te worden, heb je waarschijnlijk niet genoeg van de meststof die je nodig hebt en moet je een tuincentrum raadplegen om te bestellen wat je nodig hebt.

Als u uw boom in gedeeltelijke schaduw plant, moet u nog steeds meststof toepassen. Misschien hoeft u uw boom in de gehele plantperiode niet te bemesten. Plant in plaats daarvan je boom in de schaduw en vul het midden in met een tuinverscheidenheid van gezonde grond, zoals perliet. Je moet alle gaten tussen de rijen met tuingrond invullen voordat je begint met aanplant.

Het is belangrijk om je boom regelmatig te snoeien. Verwijder de dode takken, snijd eventuele gebroken takken af en bekleed eventuele overgroeide takken die gevaarlijk kunnen zijn voor de andere vogels of dieren die rond uw tuin leven. Verwijder takken die kunnen afbreken en schade aan uw buren, werven of hekken veroorzaken. Dit geldt vooral als je een appelboom hebt die zeer invasief is, heeft scherpe takken die huizen kunnen beschadigen, of zo groot groeit dat het je goten bekleekt. Door ongewenste groei te verwijderen, helpt u ziekte en ongedierte te voorkomen dat u uw tuin overneemt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.